Op 4 november 2013 werd het convenant getekend. Een bundeling van krachten als het gaat om talentontwikkeling op het gebied van theater in Arnhem en omstreken. De samenwerking tussen – ArtEZ Academie voor Theater, Toneelgroep Oostpool, Kunstbedrijf Arnhem, MBO Rijn IJssel en Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en Arentheem College – zorgt ervoor dat Theatervooropleiding OOST een feit wordt.

Oostpool Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap. In 2013 bestond het zestig jaar. Sinds 1 augustus 2012 staat het gezelschap onder artistieke directie van regisseur Marcus Azzini. Ruud van Meijel is zakelijk directeur. Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot, Joeri Vos en Timothy de Gilde vormen met Marcus Azzini het artistieke team. Samen met acteurs en ontwerpers, die als vaste gasten verbonden zijn aan het gezelschap, creëren zij levendig theater dat via interactie met de toeschouwer aanzet tot reflectie op de samenleving en die stimuleert.

Kunstbedrijf Arnhem Het Kunstbedrijf gelooft dat kunst en het beoefenen van kunst raakt, inspireert en verbindt. Kunstbedrijf Arnhem biedt alle inwoners van Arnhem de mogelijkheid om deel te nemen aan kunst. In alle hoeken en gaten van de stad. Van jong tot oud, van beginner tot talent. Zij zijn de stedelijke ontwikkelaar, aanbieder, makelaar en aanjager op het gebied van kunsteducatie en cultuurparticipatie. Daarbij werken zij nauw samen met andere culturele partners in de stad.

ArtEZ-Logo-Zwart-Wit

ArtEZ Bij ArtEZ kunnen studenten zich op theatergebied scholen tot acteur of tot theatermakend docent. De toneelschool is een belangrijke kweekvijver voor zelfbewuste acteurs en actrices..De docentenopleiding biedt het diploma om aan de slag te kunnen in het onderwijs, als theatermaker of educatief medewerker bij professionele theatergezelschappen.

image0013_thumb-497x115

Rijnijssel Rijn IJssel is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in de regio Arnhem. Ze bieden jongeren en volwassenen de kans zich te ontwikkelen, een vak te leren en een diploma of certificaat te behalen. Wie een diploma van Rijn IJssel heeft, is klaar om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan. Wie nog verder wil leren, bijvoorbeeld in het hbo, kan doorstromen naar een vervolgopleiding

Logo Quadraam_460x jpg

Quadraam Onder Quadraam vallen dertien scholen voor voortgezet onderwijs in Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Quadraam staat voor een compleet en kleurrijk aanbod van kwalitatief hoogwaardig voortgezet onderwijs in een kleinschalige setting. Leerlingen en hun ouders kunnen daardoor kiezen voor een school die het beste bij ze past. Daarmee wil Quadraam leerlingen alle kansen bieden voor de wereld van morgen

Arentheem_logo

Arentheem De drie scholen van het Arentheem College bereiden leerlingen voor op het vervolgonderwijs of op beroepsuitoefening. En op hun (wereld)burgerschap. Dat is hun missie. Dit doen ze met goed, eigentijds onderwijs vanuit een algemeen christelijke basis. Op het Arentheem College krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen, beslissingen te nemen en met ideeën te komen. Natuurlijk helpen zij je daar zoveel mogelijk bij. Zodat je altijd de best mogelijke resultaten haalt.

Created by Beeldgoed